woensdag 12 januari 2011

De tijd is voorbij gevlogen!

Wat gaat de tijd snel in een kleuterklas! De tijd is zowel voor uw kleuter als voor mij voorbij gevlogen!

We hebben ook al heel wat gedaan de voorbije dagen!


Op maandag kwamen we binnen in de klas. Wat was er veel veranderd in de klas! Er hing een groot doek waarop iemand geschilderd was! We zagen ook dat er iemand nieuw in de kring zat... 'Hé! Wie is dat?' vroegen de kinderen meteen.

Fiedo is een vriend van de juf. De juf had heel wat leuke dingen verteld over de klas. Fiedo werd een beetje nieuwsgierig en hij wilde absoluut meekomen! Ze had hem verteld dat er hele lieve kinderen in de derde kleuterklas zaten. De kinderen vonden Fiedo ook leuk en hij mocht blijven!

Maar... plotseling begon Fiedo buikpijn te krijgen... Dat was niet zo leuk! Maar hij wilde toch nog in onze klas blijven, want hij vond de kinderen superlief! De kinderen leefden mee met Fiedo. Ze probeerden hem meteen wat te troosten. Ik stelde voor om Fiedo in een bedje te leggen. Zo gezegd, zo gedaan. Hopelijk wordt hij vlug beter!

Omdat Fiedo buikpijn had, besloten we om ons lichaam van dichterbij te bekijken. We mochten telkens met een groepje naar de juf komen. Daar deden we leuke spelletjes om ons lichaamsdelen beter te leren kennen. Terwijl het groepje bezig was, mochten de andere kinderen spelen in de hoeken. Er waren ook twee nieuwe spelletjes in de klas! Het letterspel en de memorie vonden de kinderen héél fijn!

Maar plots vond Fiedo dat het tijd was om op te staan! Hij wilde ook eens iets doen... want altijd in dat bedje was ook niet zo leuk... Hij vroeg om een verhaal voor te lezen. Zo vertelde de juf een zelfgemaakt verhaal die gebaseerd is op 'Lisanne krijgt waterpokken - Celeste Snoeck'. De juf had nl. de tekst een beetje veranderd. Het ging nu niet meer over Lisanne of over waterpokken, maar wel over Lotte en haar buikpijn.

We hoorden ook nog een verhaal over 'De Barmartige Samaritaan'.

Je hoort het... de eerste maandag vloog echt voorbij!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten