woensdag 19 januari 2011

Onee! Fiedo moet naar de dokter!

Dag bloggertjes!

Deze week moest Fiedo naar de dokter! Zijn buik was wel beter... maar nu was hij gevallen op de speelplaats! Zijn arm deed heel veel pijn!

Plots kwam er een dokter in onze klas die Fiedo kwam halen. Dat vonden we wel jammer! Nu konden we niet meer met hem spelen....Maar weet je wat wel leuk was? Die dokter was een verstrooide professor, want hij liet per ongeluk zijn dokterstas liggen! Heel stiekem begonnen we er in te gluren. 'Hmmm... Wat zou daarin zitten?' vroegen we ons af. We besloten om er een kijkje in te nemen.

We vonden een stethoscoop, een bloeddrukmeter, kompressen, watjes, een pincet, ontsmettingsmiddel, ... en nog zoveel meer! We keken allemaal met grote ogen naar al die doktersinstrumenten. Wat zat er veel in die tas!

Maar toen begonnen we Fiedo toch wel heel erg te missen... Gelukkig was Marte er. Zij besloot (tijdens het vrij spel) om te bellen met de dokter. Ze vertelde ons dat Fiedo heel flink was bij de dokter. De dokter had hem ook heel goed onderzocht.

De volgende dag was Fiedo nog altijd niet terug! Hij moest naar het ziekenhuis om zijn arm in het verband te leggen. Want zijn arm was verstuikt... 'We missen hem,' klonk het bij de kinderen. Ik vertelde dat er morgen een verpleegster op bezoek zou komen. En dat ik misschien kon vragen aan verpleegster Connie of ze Fiedo kon meebrengen. Dit zou ze zeker doen!

Zo gezegd, zo gedaan. De volgende dag stond verpleegster Connie aan de deur. En wie had ze bij? Ja, hoor! Het was onze Fiedo! 'Fiedooo is terug!!!!' riepen de kinderen meteen. 'En verpleegster Connie is erbij!!!' voegden ze er meteen aan toe.

Daarna vertelde de verpleegster over haar werk. Maar ook de kleuters hadden heel wat vragen in hun hoofdje. Zo vroeg er iemand: 'Verpleegster? Wat zit er eigenlijk in een spuit?' Een andere kleuter vroeg dan weer: 'Hoeveel zieke kindjes komen er per dag bij jou?' En zo vuurden we honderdduizend vragen af. Gelukkig kon de verpleegster overal een antwoord op geven!

Daarna mochten de kinderen in kleine groepjes bij de verpleegster gaan. Ze zagen en ontdekten daar vanalles. En wie onderzocht wilde worden, mocht dit ook vragen. Wat vonden we dat leuk!!!

En weet je wat er ook leuk was? We zagen juf Nicky op een speciale foto! De verpleegster vertelde ons dat juf Nicky ook eens ziek was geweest toen ze klein was. Ze moest superveel hoesten. Toen hadden ze een röntgenfoto van de longen gemaakt. En die had de verpleegster meegenomen. We zagen de longen, de ribben en het hartje!Maar toen was het bijna tijd om naar huis te gaan... Eén vraag wilden we nog stellen aan verpleegster Connie nl. 'Mag Fiedo bij ons blijven, alstublieft?' Verpleegster Connie haar gezicht werd ernstig. Ze vertelde dat we Fiedo heel goed moesten verzorgen. We hadden nu geleerd hoe we dat moesten doen, dus we beloofden om dit te doen. We zouden hem eten geven, af en toe zijn verbandje wisselen, hem op tijd naar het toilet laten gaan, zijn temperatuur op tijd nemen, enzovoort.

We moeten dus heel veel doen voor Fiedo. Maar dat is helemaal niet erg! Want onze Fiedo is terug bij ons!

En Henri ging al meteen aan de slag. Hij wikkelde Fiedo zijn arm helemaal in het verband. Wat een geluk dat Fiedo zo'n lieve vriendjes heeft die zo goed voor hem zorgen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten