woensdag 26 januari 2011

Fiedo is gezond!

Dag bloggertjes

Iedere dag verzamelen we in de eerste kleuterklas (met alle kleuterklassen) om naar een kort toneeltje te kijken. Het gaat over een vuile meneer 'Slodder en een nette meid 'Fleur'. Omdat Slodder en Fleur een andere mening hebben, komt de professor vaak heel wat tips geven. Dat helpt ons om gezonder te leven! Dat was interessant!

Natuurlijk moeten wij, als klas, ook helpen om Slodder wat gezonder te maken! Daarom moeten we elke avond opnieuw samen komen. En dan mogen de kinderen vertellen wat zij leerden vandaag.

We leerden over hoe we alles netjes konden houden, hoe we onszelf kunnen verzorgen, wat we moeten eten om gezond te blijven en we leerden ook dat we superveel moeten bewegen als we gezond willen zijn!

Daarnaast moeten we ook nog heel wat spelen en werken in de klas. We kozen ervoor om groenten te boetseren. Eerst was de klei superhard... maar na heel wat kneden, kregen we er toch een beetje vorm in. Nu lijken ze net echt! Om ze nog ‘echter’ te maken, zullen we ze ook nog schilderen. Dat wordt leuk!

Op woensdag deden we een gezondheidstocht. Zo konden Slodder en Fiedo heel wat leren over hoe ze gezond kunnen blijven of worden. We maakten zeepjes, bananenshake, speelden bewegingsspelletjes, leerden wat meer over de voedingsdriehoek en we luisterden ook naar het verhaal van Kikker Spat. Tot slot mochten we nog even dansen op het lied ‘Tsjoe tsjoe wa’. We leefden ons helemaal in en wilden ons bewijzen aan onze ouders.

Via deze weg willen we u, als ouder, ook bedanken voor alle hulp die u aangeboden hebt!!!

Om de week goed te eindigen, kregen we nog een verrassing. We kregen een echte medaille! Want iedereen was nu supergezond! En dat vond iedereen reuzeleuk!

Groetjes,

Juf Nicky

Hier mochten we aan 'geurtjes' ruiken. Wat zou erin zitten?


Deze drie stoere kerels bouwden een mooie toren. Ik vond dat deze foto zeker niet mocht ontbreken!


Naast al dat spelen, moesten we natuurlijk ook een beetje werken. Maar ook dat deden de kinderen met veel enthousiasme!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten