woensdag 12 januari 2011

De voorbij dagen

Ondertussen is het alweer woensdag! We hebben heel wat gedaan in de klas.

We vierden Lore haar verjaardag! Ze werd 6 jaar! We hebben gedanst, gezongen en gefeest. Dat was leuk! Natuurlijk moesten we kaarsjes aansteken. Toen mocht de jarige blazen. 'Wooow! Bijna allemaal!' riepen ze. 'Jaaaa! Ze zijn allemaal uit! Hiep hiep hoeraaaaa!' Iedereen maakte een mooie tekening voor Lore. Daarna werd alles mooi gebundeld en kreeg Lore een mooi boekje mee naar huis! Tot slot mocht Lore ook trakteren met snoepjes. Mmm, dat was wel héél lekker!

Daarna begon het toch wat te kriebelen om te gaan spelen in de hoeken. Maar natuurlijk moest er ook een beetje gewerkt worden! Toen de juf voor de vakantie op bezoek was, vroeg ze wat we wilden knutselen rond het thema 'ziek zijn'. 'Een dokterskoffer!' klonk het toen. Vandaag was het zover! We mochten een echte dokterskoffer maken! Het was dan nog een héél speciale koffer, want we moesten hem maken met gips. De juf legde uit dat we eerst gips moesten maken. Dit deden we door het poeder te mengen met water. Daarna namen we een strookje stof. En toen konden we beginnen! We dopten het strookje in het mengsel en toen moesten we het op een schoendoos leggen. 'Dat is wel een beetje vies, juf!' zei iemand. En ze voegde eraan toe: 'Maar ook wel héél leuk, hoor!!!!' Er ontbrak wel nog iets aan de dokterskoffer... er moest zeker nog een rood kruis op! Daarom prikten we dit kruisje ook nog uit. Je hoort het... we hebben al veel gewerkt!

De andere kinderen hebben ook nog in de hoeken gespeeld. Er was ook een nieuwe hoek! Naast de ziekenhoek, was er ook nog een apotheek! 'Wooow! Een echte apotheek in de klas!' zeiden ze. Ze waren heel fier op hun eigen apotheek!


We leerden ook nog een liedje over 'Griep - Li-la-liedjesboek'. De juf speelde op haar xylofoon en zong terwijl het liedje mee. We konden al heel vlug meezingen! We deden er ook heel wat leuke bewegingen bij.


Het waren al leuke dagen in de klas! Alleen is het jammer dat Fiedo een beetje buikpijn heeft! Duim jij ook mee dat hij snel weer beter wordt?

Alvast bedankt!

Groetjes,

Juf Nicky

Geen opmerkingen:

Een reactie posten